Skip to content
lomas_logo_web

Recikliranje

Tudi za leto 2021 smo od podjetja Interseroh prejeli certifikat Resources Saved za reciklažo sekundarnih surovin, kot so odpadna električna in elektronska oprema, papirna in kartonska embalaža, mešane kovine, steklena embalaža ter plastična embalaža. Z recikliranjem navedenih materialnih tokov je bilo prihranjenih 532 ton materialnih virov in 49.641 kilogramov toplogrednih plinov. 

Certifikate-2021

Vletu 2020 smo reciklirali naslednje sekundarne surovine, ki spadajo v materialni tok: odpadna električna in elektronska oprema, papirna in kartonska embalaža, mešane kovine, steklena ter plastična embalaža. Z recikliranjem teh materialnih tokov je bilo preračunano prihranjenih 419 ton materialnih virov in skoraj 47.000 kilogramov toplogrednih plinov.

Certificate-resources-2020

V letu 2019 smo reciklirali naslednje sekundarne surovine, ki spadajo v materialni tok: Odpadna električna in elektronska oprema, papirna in kartonska embalaža, mešane kovine, steklena embalaža, plastična embalaža in mešana embalaža. Z recikliranjem navedenih materialnih tokov je bilo prihranjenih 982 ton materialnih virov in 137 ton toplogrednih plinov.

Certifikat-Resources-Saved-2019

V letu 2018 smo reciklirali naslednje sekundarne surovine, ki spadajo v materialni tok: papirna in kartonska embalaža, lesena embalaža, mešane kovine, steklena embalaža, plastična ter mešana embalaža. Z recikliranjem teh materialnih tokov je bilo preračunano prihranjenih 2.073 ton materialnih virov in skoraj 300 ton toplogrednih plinov.

Certifikat-Resources-Saved-2018

V letu 2017 smo reciklirali naslednje sekundarne surovine, ki spadajo v materialni tok: odpadna električna in elektronska oprema, papirna in kartonska embalaža, mešane kovine, steklena embalaža, plastična ter mešana embalaža. Z recikliranjem teh materialnih tokov je bilo preračunano prihranjenih 2.238ton materialnih virov in dobrih 300ton toplogrednih plinov.

certificate-2017

V letu 2016 smo poskrbeli za ponovno uporabo mnogih materialov, ki jih je mogoče reciklirati, kot so različne vrste embalaže (papirna, kartonska, steklena in plastična embalaža in mešane kovine). Skladno z zakonom smo v letu 2017 zbrali in poskrbeli za več kot 680t različnih vrst embalaž.

sertifikat2016

V letu 2015 smo poskrbeli za ponovno uporabo mnogih materialov, ki jih je mogoče reciklirati, kot so različne vrste embalaže (papirna, kartonska, lesena, steklena in plastična), steklo, kovine in sestavljena embalaža. Skladno z zakonom smo zbrali in poskrbeli za 621 ton različnih vrst odpadne embalaže.

certificate2015

V letu 2014 smo reciklirali naslednje sekundarne surovine: materialni tok, kamor spadajo papirna in kartonska embalaža ter plastična embalaža. Z recikliranjem teh materialnih tokov je bilo preračunano prihranjenih 30.352 kg materialnih virov in 4.879,10 kg toplogrednih plinov.

certificate2014

V podjetju Lomas d.o.o. zelo podpiramo ohranjanje naravnih virov in vestno recikliramo tako na ravni podjetja, kot posameznika (ločeni koši za embalažo, papir in ostale odpadke). To, da smo pri ločenem zbiranju res uspešni, nam je potrdilo tudi podjetje INTERSEROH d.o.o., ki nam je podelilo individualni certifikat CERTIFICATE RESOURCES SAVED 2013. S svojim ravnanjem in prizadevanjem smo zgled drugim pri varčevanju z materialnimi viri, varovanju okolja in preprečevanju podnebnih sprememb. Recikliranje odpadnih materialov lahko močno prispeva k varčevanju in ohranjanju milijonov ton dragocenih materialnih virov ter zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov.
V letu 2013 smo tako poskrbeli za ponovno uporabo mnogih materialov, ki jih je mogoče reciklirati, kot so različne vrste embalaže (papirna, kartonska, lesena, steklena in plastična) ter mešane kovine.
Z recikliranjem teh materialnih tokov smo prihranili 593 ton materialnih virov, kar je enako 1.399 jablan! Poleg tega so se s tem izpusti toplogrednih plinov zmanjšali za 103 tone.

certificate

Lomas d.o.o.

Kardeljeva ploščad 11a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 568 00 00
Fax.: +386 1 568 00 01
info@lomas.si

O podjetju

Kontakt

Zgodovina

Lomas v številkah

Vozni park in logistika

Skladišča

Blagovne znamke

Pravne zadeve

Politika varovanja osebnih podatkov

Pogoji uporabe strani

siq-logo
dod-logo-white
soc-sklad-footer-logo1-slo
reg-razvoj-footer-logo2-slo
min-delo-footer-logo3-slo
reg-razvoj-footer-logo2-slo

Podjetje Lomas d.o.o. je pridobilo sofinanciranje upravičenih stroškov – Vavčer za pridobitev certifikatov (ISO 9001) in REACT EU »Vavčer za pripravo digitalne strategije in Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D ReactEU).
Naložbo za pridobitev certifikata sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (DOD)

slovenski-podj-footer-logo5