Skip to content
lomas_logo_web

Henkel

logo

O Henklu

Henkel, ki je bil ustanovljen leta 1876, s svojimi svetovno znanimi blagovnimi znamkami Persil, Schwarzkopf in Loctite zavzema vodilni položaj tako na področju potrošnje kot tudi v industriji. Henkel je na svetovnem tržišču prisoten s svojimi vodilnimi blagovnimi znamkami in tehnologijami v treh poslovnih segmentih: Laundry & Home Care (Pralna in čistilna sredstva), Beauty Care ter Adhesive Technologies (Lepila in tehnologije).

Henkel s sedežem v Düsseldorfu, v Nemčiji, ima več kot 47.000 zaposlenih po vsem svetu in spada med najbolj mednarodno obarvana nemška podjetja na globalnem trgu.

Blagovne znamke

loctite
Ceresit

Izdelki Ceresit Stop

Henkel deluje v treh strateških poslovnih sektorjih:

Laundry & Home Care (Pralna sredstva in čistila)

Pralna in čistilna sredstva so vedno igrala pomembno vlogo pri Henklu. Zgodba o uspehu podjetja se je pričela prav z izdelkom iz tega poslovnega sektorja.

Poslovni sektor je globalno aktiven na področju pralnih sredstev in čistil. Segment ne vključuje samo visokozmogljivih in specialnih detergentov, temveč tudi mehčalce, sredstva za izboljšanje pralnega učinka in nego perila. Portfelj naših proizvodov v tem segmentu vključuje tudi izdelke za ročno in strojno pomivanje posode, čistila za kopalnico in stranišče, za gospodinjstvo pa tudi čistila za steklo in druga posebna čistila. Na trgu smo prisotni tudi s svojimi izdelki za osvežitev prostorov in insekticidnimi sredstvi za domačo uporabo.

Beauty Care

Henklov Beauty Care oddelek drži vodilne tržne položaje po vsem svetu in njegovi izdelki znanih blagovnih znamk nadaljujejo svojo rast.

Poslovni sektor Beauty Care je aktiven na poslovnem področju izdelkov za nego las, telesa, kože in ustne votline kot tudi v profesionalnih frizerskih salonih.

Naši Beauty Care izdelki so na voljo širom sveta. Danes imamo vodilni tržni položaj na skoraj vseh mednarodnih segmentih.  Schwarzkopf & Henkel združuje izdelke blagovnih znamk na področju barv za lase, izdelkov za nego in oblikovanje las, izdelkov za nego telesa, ustno higieno in dišave. Schwarzkopf Professional pa je eden od štirih vodilnih dobaviteljev profesionalnih izdelkov za nego in oblikovanje las, namenjenih izključno za uporabo v frizerskih salonih.

Adhesive Technologies (Lepilne tehnologije)

Henkel je vodilno podjetje na področju lepil, tesnil in funkcijskih premazov za potrošnike, obrtnike in industrijsko uporabo.

Izhajajoč iz naše dolge tradicije imamo dobro uravnoteženo ponudbo mednarodnih, regionalnih in lokalnih blagovnih znamk. Henkel ponuja za zadovoljitev potreb različnih ciljnih skupin (široka potrošnja, obrtniki in industrija) množico aplikacij.

Vse se je pričelo 22. junija 1923, ko je prva pošiljka lepil zapustila Henklovo tovarno v Düsseldorfu. Ta zgodovinski mejnik je označil rojstvo novega poslovnega programa, kjer je danes Henkel globalni tržni vodja.

Poslovno področje Lepilne tehnologije ponuja v svetovnem merilu po meri ukrojene rešitve za lepila, tesnila in funkcionalne premaze na dveh poslovnih področjih: industrijski porabniki ter potrošniki, obrtniki in gradbeniki. Pri embalaži in lepilih za potrošniško blago sodelujemo z velikimi mednarodnimi partnerji in skupaj z njimi razvijamo inovativne rešitve za proizvodnjo embalaže za živilsko industrijo in drugo potrošniško blago. Pri transportu in kovinski industriji ustvarjamo napredne tehnološke rešitve in specifične tehnične storitve za avtomobilsko, letalsko in kovinsko predelovalno industrijo. Pri splošni industriji ponujamo obsežen portfelj izdelkov za proizvodnjo in vzdrževanje trajnih izdelkov. Naš segment elektronike zagotavlja strankam v elektronski industriji širok asortiment inovativnih in visokozmogljivih lepil za proizvodnjo mikročipov in elektronskih komponent.

Dom, šola & pisarna

Ime Henkel je že več kot 75 let sinonim za inovativnost, vodilno kvaliteto in najvišjo stopnjo strokovnosti v proizvodnji lepil za gospodinjstvo, šolo in pisarno. Henklove vodilne blagovne znamke lahko najdemo po celem svetu, so razpoznavne in ljudje jim zaupajo. Vse naše izdelke in blagovne znamke vodi ista nit: Henkel s svojimi blagovnimi znamkami omogoča lažje in boljše življenje.

Loctite

Loctite je vodilna svetovna blagovna znamka za reševanje vseh vrst potreb po takojšnjem lepljenju.

Pattex

Pattex lepila se že več desetletij uporabljajo v mizarskih delavnicah za kombinirano lepljenje lesa z različnimi drugimi vrstami materialov.

Pritt

Pritt ponuja izdelke za uporabo v gospodinjstvu, šoli in pisarni. Lepila, trakovi, KidsArt, korekturna sredstva in izdelki za pritrjevanje so le del Pritt asortimenta.

Ceresit STOP

Ceresit STOP vlaga varuje domove pred odvečno vlago v prostoru.

Korporativna kultura

“Henkel – Odličnost je naša strast” je zaveza, ki združuje vse nas, ki delamo v Henklu.

Naša trditev izraža našo ambicijo: prizadeati si za najboljše v vsem kar počnemo. To se ne nanaša samo na proizvode in tehnologijo, ki jih razvijamo za naše potrošnike temveč tudi na naše interne procese. Cilj, zavzeti vodilne pozicije v visoko konkurenčnem okolju, si delimo vsi v Henklu, ne glede na poslovno enoto, funkcijo ali državo v kateri delamo. In naši zaposleni bodo v uresničitev tega cilja vložili svojo strast, ponos in entuziazem. Prenesti ta odnos našemi interni in eksterni javnosti, je naloga naše trditve.

Naša korporativna kultura ter naša vizija, misija in vrednote združujejo naše različne delovne sile in zagotavljajo standarde našega poslovanja. Globalno zavezujoča vedenjska pravila so določena v seriji kodeksov. Le-ti zagotavljajo smernice za obnašanje in delovanje zaposlenih na vseh poslovnih področjih in kulturah, v katerih poslujemo.

Vizija & Vrednote

Naša vizija in naše vrednote so vodilo za izbire in odločitve, ki jih naši zaposleni delajo vsak dan. Deljena vizija in aktivno promovirane vrednote ustvarjajo občutek enotnosti ter nam ponujajo vodstvo pri našem vsakdanjem delu. Po vsem svetu, napa vizija in vrednote služijo kot vez, ki nam omogoča da izkoristimo poln potencial naše internacionalnosti in raznolikosti.

Henklova zavezanost k trajnostemu razvoju je globoko vsidrana v naših vrednotah. Vzdrževanje ravnovesja med ekonomskimi uspehi, zaščito okolja in družbeno odgovornostjo je osnova naše korporativne kulture že desetletja. Ta pristop zajema vse poslovne enote in funkcije in 47.000 naših zaposlenih po vsem svetu je sprejelo principe trajnostnega razvoja v svoje vsakodnevno delo ter razmišljajo in delajo skladno z njim.

Trajnostni razvoj

Zavezanost k vodilnemu položaju pri trajnostnem razvoju je ena od pomembnejših korporativnih vrednot. Kot vodilno podjetje na področju trajnostnega razvoja želimo prispevati pionirske rešitve za nadaljnjo krepitev tega področja. Pri tem si bomo še naprej prizadevali za odgovorno poslovanje in izboljšanje poslovnega uspeha. Ta ambicija prežema vse naše aktivnosti v celotni vrednostni verigi in je osnova za razvoj strategije trajnostnega razvoja do leta 2030. Želimo doseči več z manj in potrojiti učinkovitost v naslednjih dvajsetih letih. Zaradi vedno večjih potreb po naravnih virih in surovinah na našem planetu si moramo prizadevati za nenehne izboljšave. Pri nadaljnjem razvoju se bomo osredotočili na še bolj intenzivno vključevanje zaposlenih v različne dejavnosti za doseganje trajnostnega razvoja, okrepili bomo sodelovanje z našimi partnerji v vrednostni verigi, izboljšali presojo, procese vodenja in komunikacijska orodja.

Lomas d.o.o.

Kardeljeva ploščad 11a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 568 00 00
Fax.: +386 1 568 00 01
info@lomas.si

O podjetju

Kontakt

Zgodovina

Lomas v številkah

Vozni park in logistika

Skladišča

Blagovne znamke

Pravne zadeve

Politika varovanja osebnih podatkov

Pogoji uporabe strani

siq-logo
dod-logo-white
soc-sklad-footer-logo1-slo
reg-razvoj-footer-logo2-slo
min-delo-footer-logo3-slo
reg-razvoj-footer-logo2-slo

Podjetje Lomas d.o.o. je pridobilo sofinanciranje upravičenih stroškov – Vavčer za pridobitev certifikatov (ISO 9001) in REACT EU »Vavčer za pripravo digitalne strategije in Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D ReactEU).
Naložbo za pridobitev certifikata sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (DOD)

slovenski-podj-footer-logo5